Google Search a activat redirecţia automată la versiunea locală a motorului de căutare

30.10.2017
Google Search a activat redirecţia automată la versiunea locală a motorului de căutare

Unul din „trucurile” prin care utilizatorii Google Search puteau ocoli anumite filtre şi obţine rezultate la căutări neinfluenţate de specificul local era tastarea adresei unui alt domeniu Google (ex. google.com în loc de google.ro), folosind mai departe motorul de căutare ca şi cum s-ar afla în locaţia respectivă.

Într-o schimbare justificată prin dorinţa de a include în listele cu rezultate mai multe informaţii relevante pentru locaţia utilizatorilor, Google nu mai permite setarea manuală a unui alt domeniu de căutare prin tastarea adresei acestuia în browserul web, orice încercare fiind urmată de redirecţionarea automată către domeniul pentru ţara în care de afli.

Din fericire, cei care călătoresc în altă ţară sau vor cu tot dinadinsul să folosească alte versiune Google Search decât cea locală pot seda manual locaţia dorită vizitând meniul de configurare accesibil la partea de jos a paginii Google, atât din versiunea pentru mobil cât şi cea pentru desktop. Bine de ştiut, o setare similară poate fi găsită şi în meniul de configurare al portalului YouTube, respectiv serviciul Gmail, facilitând accesul la conţinut adresat utilizatorilor din alte regiuni ale lumii. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult