Google Search introduce o nouă funcţie care te învaţă cum să pronunţi corect anumite cuvinte

15.11.2019
Google Search introduce o nouă funcţie care te învaţă cum să pronunţi corect anumite cuvinte
Foto: Pixabay

Disponibilă deja în aplicaţia Google Translate şi din interfaţa web, funcţia de rostire a cuvintelor folosind motorul de sinteză vocală este adăugată şi în caseta Google Search, cu scopul de a ajuta utilizatorii care doresc să afle rapid cum se pronunţă anumite cuvinte, fără să mai apeleze la o aplicaţie dedicată pentru tradus.

Noua funcţie Google Search poate fi activată folosind expresia ”how to pronounce” adăugată înaintea cuvântului dorit, pronunţarea corectă apărând în lista cu rezultate. În forma actuală, opţiunea este disponibilă doar pentru anumite cuvinte greu de pronunţat sau mai puţin cunoscute din limba engleză, dar şi denumiri din alte limbi, precum feluri de mâncare şi unele expresii.

Utilizatorii aplicaţiei Google pentru mobil au la dispoziţie şi un nou buton Practice a cărui folosire permite rostirea cuvântului a cărui pronunţie vrei o înveţi, după ce l-ai auzit rostit folosind motorul de sinteză vocală, Google determinând dacă pronunţia ta este suficient de bună sau nu.

Pentru orice alte cuvinte putem apela în continuare funcţia de sinteză vocală din Google Translate, disponibilă pentru mai multe limbi de circulaţie internaţională.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult