Google Search primeşte funcţie pentru compararea specificaţiilor dispozitivelor

Google Search primeşte funcţie pentru compararea specificaţiilor dispozitivelor

Vrei sa cumperi un nou smartphone şi nu te poţi hotărî între două dispozitive cu trăsături similare? Google are soluţia, luând fora unui comparator de specificaţii care pune toate informaţiile relevante într-o listă uşor de parcurs şi interpretat.

Intrând în competiţie directă cu site-urile care ofereau deja comparatoare de specificaţii, Google Search face informaţiile şi mai uşor de găsit, eliminând cu totul nevoia de a căuta dispozitivele într-o bază de date sau listă stufoasă cu dispozitive. În schimb, utilizatorii nu trebuie decât să folosească formula dispozitiv1 vs dispozitiv2, tastând direct în bara de căutare.

Spre exemplu, expresia Pixel 2 vs Pixel 2XL va returna o listă în care specificaţiile dispozitivelor căutate sunt prezentate în mod alăturat, substituind lista obişnuită cu rezultate la căutări. Printre informaţiile folositoare se mai numără link-uri către magazine unde sunt comercializate produsele respective şi review-uri lăsate de utilizatori care folosesc deja produsul respectiv.

Pentru a face alegerea mai uşoară, Google oferă până şi o funcţie pentru evidenţierea diferenţelor între specificaţii.

Momentan, aflată la fază de testare cu un grup restrâns de utilizatori Google Search, funcţia pentru compararea specificaţiilor dispozitivelor va fi anunţată oficial la o dată ulterioară.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult