Google Search te poate ajuta să regăsești melodii uitate fluierând sau îngânând ritmul acestora

18.10.2020
Google Search te poate ajuta să regăsești melodii uitate fluierând sau îngânând ritmul acestora

Google Search dispune acum și de „ureche muzicală”, sub forma unui nou algoritm AI capabil să potrivească fluieratul și îngânatul cântecelor preferate cu melodia reală.

Parte din cel mai recent upgrade adus motorului de căutare, noua funcție de căutare după melodii este disponibilă prin intermediul microfonului și diferențiază prin faptul că poate returna melodia dorită chiar dacă ai uitat versurile și chiar numele acesteia.

Google Search pentru muzică

Pentru folosire e de ajuns să fluieri sau să îngâni tonul melodiei la microfon timp de 10-15 secunde, mostra audio fiind analizată apoi cu ajutorul tehnologiilor de inteligență artificială în căutarea de potriviri cu ritmul unor melodii cunoscute. Trebuie spus că există și alte servicii pentru căutarea după melodii care oferă funcționalitate similară, cum ar fi SoundHound, acurateța potrivirilor realizate variind însă destul de mult.

Google Search

Tot cu ajutorul tehnologiilor AI, Google promite să îmbunătățească și acuratețea căutărilor obișnuite, rezolvând mai întâi greșelile de tastare și formularea expresiilor folosite la căutare.

Printre noutăți se numără și noi actualizări live update cu informații utile în contextul pandemiei COVID-19, cum ar fi nivelul de aglomerare al parcului, restaurantului sau business-urile prin intermediul serviciilor Google.

O altă noutate pentru Google Search este opțiunea pentru tururi virtuale ale magazinelor, accesibile direct din lista cu rezultate la căutare. Disponibile doar pentru anumite business-uri ai căror proprietari aleg să profite de funcționalitatea pusă la dispoziție de Google, tururile virtuale sunt menite să compenseze pentru mobilitatea mai redusă a populației, efect la măsurilor de carantină

De data aceasta adresată elevilor și studenților, o nouă unealtă permite obținerea de instrucțiuni pas-cu-pas pentru rezolvarea ecuațiilor matematice, pozând problema de rezolvat cu ajutorul camerei foto.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video