Google Search, testat cu interfață în culori dinamice, inspirată de tematica Material You din Android 12

24.01.2022
Google Search, testat cu interfață în culori dinamice, inspirată de tematica Material You din Android 12

Google este pe cale să aplice stilul Material You din Android 12 și pentru interfața Google Search, cu unele modificări.

Foarte nouă chiar și pentru dezvoltatorii de Android, care încă experimentează cu diverse moduri de a armoniza propriul design de interfață cu tematica impusă de Google, interfața Material You își derivă culorile din wallpaper-ul Android 12. Motorul acesteia, denumit ”Monet”, este însă mai versatil decât atât și poate fi adaptat pentru multe alte scopuri, cum ar fi personalizarea interfeței Google Search.

În cazul de față, vorbim despre un test care vizează interfața Google Search afișată la căutările după imagini, inițiate fie din aplicația pentru smartphone sau direct din browserul web. În locul unei singure poze walpaper, etalonul folosit pentru selectarea nuanței de culoare este culoarea predominantă în imaginile din lista cu rezultate. Aceeași nuanță este folosită ca și culoare de fundal, dar și pentru selecțiile și butoanele afișate.

Dincolo de aspectul estetic, noua versiune de interfață are și un scop funcțional, nuanțele de culoare folosite având scopul de a grupa imaginile afișate în funcție de specificul acestora. Totodată, afișarea de casete și butoane folosind gradienți ale aceleiași culori de bază are scopul de a stabili o conexiune evidentă cu imaginea afișată la partea de sus a ecranului.

Google Image Search

Pe lista modificărilor de remarcat în noua interfață Image Search mai intră și un buton Google Lens mai proeminent în colțul din stânga jos, numele site-ului și miniatura afișate în colțul din stânga sus și plasarea imaginilor asociate într-un carusel cu derulare orizontală.

Recent, Google a desfășurat un experiment similar și cu interfața YouTube, aplicând o schemă bazată pe culori dinamice derivate din miniaturile clipurilor afișate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult