Google Search va avea un nou indicator pentru conținut care poate fi citit rapid

30.08.2022
Google Search va avea un nou indicator pentru conținut care poate fi citit rapid

Ce poate fi mai rău atunci când cauți o informație pe Google Search, iar lista cu rezultate te îndreaptă către tot felul de site-uri unde informația dorită este menționată obscur, în cadrul unui text căruia ar trebui să-i aloci mare parte din timpul tău pentru citire completă.

Problema este de mult timp înțeleasă de către administratorii site-urilor de știri. Pur și simplu, un material prea lung tinde să fie ignorat, cititorii preferând variantele care livrează informația condensată, într-un format ceva mai ușor de „digerat”. Alternativ, o știre prea scurtă poate fi neconvingătoare, anulând efectul dorit.

Potrivit Google, timpul de citire ideal al unei știri ar trebui să fie de 5 minute sau mai puțin, orice depășire a acestui interval lovindu-se de orizontul de concentrare limitat al cititorilor, dincolo de care atenția poate fi distrasă și captată din alte „surse”. Încercând să adreseze această problemă, Google a rezervat eticheta ”Quick Read”, aplicabilă oricărui link Google Search care duce către un website pe care informația relevantă poate fi descoperită în 5 minute, sau mai puțin.

Din păcate, așa cum deseori se întâmplă, inițiativa prin care Google trasează o definiție neoficială pentru materialele prea scurte sau prea lungi pentru a fi luate în serios, ar putea duce la distorsionarea listei cu rezultate afișate la căutări. Astfel, nu ar fi deloc exagerat că paginile web cu timp de citire de aproximativ 5 minute vor fi de acum preferate pe Google Search, algoritmii platformei influențând din nou formatul conținutului web, pe motiv că vizibilitatea pe Google Search este mai importantă decât conținutul în sine.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult