Google şi Facebook se aliază pentru reducerea costurilor de acces la internet

Google şi Facebook se aliază pentru reducerea costurilor de acces la internet

Chiar dacă este ceva banal pentru ţările dezvoltate, accesul la internet rămâne încă un lux pentru multe regiuni ale lumii, costurile asociate fiind de multe ori prea mari pentru a fi suportate de populaţie. Din fericire pentru rezolvarea acestei probleme există speranţe, date de un grup numit Alliance for Affordable Internet, compus din agenţii guvernamentale şi companii influente din industrie ca Facebook, Google, Microsoft, Intel şi Yahoo.

Google şi Facebook se aliază pentru reducerea costurilor de acces la internet

Prin eforturile combinate a membrilor grupului condus de World Wide Web Alliance se urmăreşte ca până în anul 2015 internetul să fie accesibil şi pentru populaţiile ţărilor în curs de dezvoltare, la un cost care să nu depăşească 5% din venitul mediu lunar specific zonelor respective. Dintre parteneri, Google pare să aibă cele mai mari investiţii plasate, compania folosind alianţa ca pe o extensie a propriilor eforturi de extindere a accesului la internet. De altfel, compania a încercat deja mai multe abordări pentru rezolvarea problemei accesului la internet, cum ar fi implementarea de reţele wireless în şcoli şi instituţii folosind spectrul radio rămas nealocat pentru canale de televiziune şi chiar transformarea baloanelor cu aer cald în puncte de acces la internet.

Alliance for Affordable Internet speră să rezolve problema într-o manieră diferită, sprijinind noi strategii şi legi care să faciliteze accesul mai ieftin la internet, în ideea că nu poate exista o singură soluţie pentru a conectarea celor aproximativ 5 miliarde de oameni care trăiesc în regiuni fără acces facil la internet.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult