Google şterge zilnic un milion de link-uri către conţinut piratat

Google şterge zilnic un milion de link-uri către conţinut piratat

Pirateria este în continuare o problemă majoră a internetului, iar companiile care deţin drepturi asupra conţinutului digital luptă zi de zi împotriva copiilor ilegale. Alături de aceştia luptă şi Google, care elimină din căutări link-urile către conţinut piratat, raportate de către proprietarii conţinutului. Frecvenţa acestor cereri de ştergere a conţinutului piratat din căutări a crescut exponenţial în ultimii ani, atingând de curând numărul de un milion de link-uri şterse pe zi.

În urmă cu doar şase ani, Google înregistra doar câteva zeci de plângeri despre link-uri care duc spre copii ilegale de conţinut pe an. De când aceste statistici au devenit publice, mai multe companii au început să apeleze la încercarea de a limita pirateria în acest mod.

Într-o singură săptămână, Google primeşte acum aproximativ 7,8 milioane de plângeri, majoritatea fiind rezolvate automat. Problema este că nu toate acete link-uri sunt cu adevărat ilegale, însă pentru a procesa un milion de plângeri pe zi, nu există o soluţie mai bună. Până când se va găsi o soluţie mai bună, companiile pot să elimine orice pagină doresc din căutări, atât timp cât are legătură cu tipul de conţinut pe care îl deţine.

RIAA, organizaţia care se ocupă de protejarea drepturilor asupra muzicii realizată de artiştii din Statele Unite, sugerează însă că simpla eliminare a link-urilor din căutări nu este de ajuns. Ar trebui scoase întregi domenii care sunt cunoscute pentru distribuirea de conţinut piratat. În fiecare zi numărul de link-uri se măreşte, iar odată cu acesta şi numărul de plângeri pentru eliminarea lor.

În perioada următoare Google pare să aibă de dus o luptă foarte grea cu numărul de raportări care este în continuă creştere. Compania se aşteaptă ca în perioada următoare să depăşească pragul zece milioane de link-uri şterse pe săptămână.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult