Google Street View permite fotografilor să alcătuiască propriile tururi virtuale cu imagini panoramice

10.12.2013
Google Street View permite fotografilor să alcătuiască propriile tururi virtuale cu imagini panoramice

Micii proprietari de restaurante şi pensiuni au numai motive de bucurie, după ce Google a anunţat deschiderea serviciului Street View şi pentru fotografii amatori, care pot încărca de acum propriile seturi cu imagini panoramice ilustrând destinaţii turistice şi alte locaţii de interes public.

Dacă până acum singurele tururi virtuale pe care le puteam viziona cu serviciul Street View erau cele obţinute chiar de angajaţii Google, de acum utilizatorii acestui serviciu pot contribui cu propriile colecţii de imagini panoramice, ilustrând traseele turistice pe care le-au străbătut în vacanţe, cafenele şi alte obiective de interes public.

Odată încărcate, pozele obţinute apelând funcţia de fotografiere la 360 grade prezentă deja pe multe telefoane cu Android şi camere foto digitale apar ca şi sfere selectabile pe hărţile Google Maps, ce pot fi vizionate direct în interfaţa browser-ului web.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult