Google testează o interfaţă Gmail complet refăcută. Cum arată noul design

12.05.2014
Google testează o interfaţă Gmail complet refăcută. Cum arată noul design

Interfaţa Gmail ar putea deveni în curând de nerecunoscut, după ce Google va renunţa şi la ultimele elemente de design ce amintesc încă de perioada de început a celebrului serviciu email.

Primele imagini cu noul design de interfaţă, apărând într-o formă ce ar putea să nu fie chiar cea finală, sugerează renunţarea la unele elemente ce au fost prezente încă de la versiunile timpurii. Spre exemplu, sidebar-ul a fost înlocuit cu un panou slide-in, mai compact.

Google testează o interfaţă Gmail complet refăcută. Cum arată noul design

Butonul Compose cu formă dreptunghiulară a fost mutat în colţul dreapta-jos, unde apare acum sub forma unei buline roşii, alături de funcţia Reminders. La fel ca în aplicaţia Gmail pentru Android, funcţia nou introdusă permite utilizatorilor să fixeze date la care să fie reamintite anumite sarcini, cum ar fi mesaje email la care trebuie dat un răspuns.

Noua interfaţă Gmail se află în fază de testare cu un grup restrâns de utilizatori

Lista funcţiilor nou introduse mai cuprinde Snooze, pentru marcarea temporară a mesajelor email drept citite, urmând ca acestea să reapară în fruntea listei din Inbox la o dată ulterioară. Steluţele afişate în dreapta fiecărei selecţii au fost înlocuite cu pioneze virtuale, prin care putem fixa anumite mesaje pentru păstrarea permanentă în fruntea listei din inbox. Tab-urile, Travel, Purchases, şi Finance sunt prezente acum în acelaşi rând cu tab-urile Social, Promotional, Updates şi Forums, simplificând aspectul interfeţei şi organizarea inbox-ului.

Integrare Hangouts în noua interfaţă Gmail

Pe lângă integrare cu serviciul Google Hangouts, noua interfaţă a primit şi cosmetizări în sensul apropierii de aspectul interfeţei Google Now

Aflată momentan în fază de testare cu un grup restrâns de utilizatori, interfaţa pentru clientul webmail surprinsă în imagine ar putea fi doar una dintre mai multe versiuni-candidat, nu neapărat reprezentativă pentru cum va arăta interfaţa finală. Cert este că Google pregăteşte schimbări importante pentru interfaţa Gmail, modificările urmând să intre în vigoare pentru toată lumea în curând.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult