Google testează un mod extins de afişare a listelor cu rezultate

10.05.2012
Google testează un mod extins de afişare a listelor cu rezultate

Google pregăteşte introducerea unei noi secţiuni în pagina cu rezultate afişate la căutări, menită să ofere informaţii detaliate despre subiectul căutat, prezentate în paralel cu lista obişnuită de rezultate.

Google testează un mod extins de afişare a listelor cu rezultate

Noua coloană, poziţionată în dreapta listei tradiţionale cu rezultate, este folosită pentru afişarea de informaţi enciclopedice legate de subiectul căutat, cum ar fi biografia actorului sau muzicianului numit în termenii de căutare, informaţii de interes general despre filme, cărţi, etc.

Răspunsurile furnizate în secţiunea Google Sources, pentru o căutare legată de filmul The Avengers

Nu în ultimul rând, aici sunt afişate informaţii relevante extrase din profilele Google+ ale persoanelor aflate în cercurile de prieteni. Spre exemplu, la folosirea cuvântului filme în fraza tastată în caseta de căutare, coloana din dreapta ar putea prezenta informaţii generale extrase din Wikipedia, precum şi link-uri către filmele căutate de prietenii de pe Google+.

Noua funcţie de căutare, denumită „Sources”, este oferită deocamdată doar unui număr restrâns de utilizatori ai motorului Google şi nu este clar când va introdusă publicului larg.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult