Google va „ajusta” listele Google Search afişate pe telefonul mobil, favorizând website-urile mobile-friendly

17.03.2016
Google va „ajusta” listele Google Search afişate pe telefonul mobil, favorizând website-urile mobile-friendly

Google pregăteşte noi „ajustări” algoritmilor folosiţi pentru sortarea rezultatelor la căutări, motorul Google Search urmând să scoată în faţă referinţele către website-uri optimizate pentru afişarea pe ecranul telefonului mobil şi tablete.

Potrivit reprezentanţilor companiei, ajustarea pregătită va scoate în faţă mai multe websiteuri relevante care sunt optimizate pentru afişarea pe smartphone şi tabletă, însă numai atunci când accesăm Google Search de pe dispozitive mobile. Administratorii care deţin websiteuri deja optimizate nu au de ce să se teamă, acestea nefiind afectate de schimbarea făcută.

Modificarea anunţată în cursul zilei de miercuri vine ca o veste bună pentru utilizatorii de mobil, însă dă motive de îngrijorare administratorilor web. Aceştia pot evalua nivelul de optimizare al website-urilor pe care le deţin folosind utilitarul Mobile-Friendly Test  pus la dispoziţie chiar de Google. Mai departe criteriile după care sunt departajate website-urile mobile-friendly de cele mai puţin optimizare  şi îmbunătăţirile care ar putea îmbunătăţi prioritatea la afişare în listele Google Search sunt detaliate într-un ghid explicativ.

La final, Google dă asigurări că website-urile recunoscute pentru conţinut de calitate vor avea prioritate la fişare în listele Google Search chiar dacă nu oferă o versiune pentru mobil suficient de bine optimizată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult