Google va diferenția mai bine filmulețele YouTube Shorts de clipurile obișnuite publicate de creatorii platformei

28.10.2022
Google va diferenția mai bine filmulețele YouTube Shorts de clipurile obișnuite publicate de creatorii platformei

Google a presat foarte mult cu promovarea YouTube Shorts ca și alternativă TikTok, reușind astfel să frustreze utilizatorii lăsați să navigheze cum pot prin feed-ul în care ambele tipuri de conținut apăreau amestecate.

În cele din urmă, eșecul Google în încercarea de atragere a fanilor TikTok a devenit cât se poate de evident, continuarea cu strategia agresivă de promovare pur și simplu nemaiavând rost. Astfel, fanii YouTube care au „rezistat” perioadei în care clipurile Shorts păreau mai importante decât conținutul YouTube de „lung metraj” vor aprecia cu siguranță apariția categoriilor Videos, Shorts și Live, în tab-ul Videos al paginilor YouTube pe care le vizitează.

Înainte de actualizare, la accesarea unui canal YouTube erai întâmpinat cu o singură listă de conținut afișată la secțiunea Videos, care îți arăta inclusiv clipurile Shorts, Live Stream-uri și clipuri YouTube cu durată obișnuită. Deși există un filtru care vă permite să schimbați formatul afișat în listă, acesta este resetat de fiecare dată când părăsiți pagina, astfel ca dacă revii în lista respectivă vei găsi din nou tot conținutul amestecat.

Modificarea prin care clipurile YouTube Shorts sunt afișate separat a început să fie activată din cursul zilei de joi, urmând să fie aplicată pentru toți utilizatorii YouTube „în săptămânile următoare”.

Singurul dezavantaj ar fi că fanii cu adevărat devotați, care doresc să urmărească tot ceea ce publică canalul YouTube pe care îl urmăresc, vor trebui de acum să caute în liste diferite pentru descoperirea tuturor clipurilor disponibile. Pe de altă parte, și din perspectiva creatorilor YouTube, faptul că filmulețele Shorts nu mai sunt automat vizibile ar putea constitui un factor de descurajare în ce privește continuarea eforturilor cu publicarea acestui tip de conținut.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult