Hackeri din România au atacat serverele Yahoo cu exploit-ul Shellshock

Hackeri din România au atacat serverele Yahoo cu exploit-ul Shellshock

Yahoo a fost ţinta unor atacuri zilele trecute, hackerii folosind exploit-ul Shellshock pentru a pătrunde în două dintre serverele sale. Conform informaţiilor disponibile, grupul de hackeri a lucrat încet pentru a primi atât acces la serverele Yahoo, cât şi ale altor companii, pentru a ataca ţinte mai mari apoi. Interesant este faptul că toate dovezile indică faptul că atacatorii sunt români.

Din fericire pentru companie, aceştia nu au apucat să acceseze informaţii compromiţătoare. Se pare că toate conturile utilizatorilor sunt în siguranţă şi nu va fi nevoie de o resetare a parolei. Această intruziune nu a adus daune de niciun fel, însă cei de la Yahoo au fost nevoiţi să izoleze sistemele afectate, limitându-le accesul la internet. În urma atacului, Yahoo a actualizat software-ul de pe servere, pentru a preveni atacuri cu Shellshock în viitor.

Se pare că ţinta adevărată era serviciul Yahoo Games, care din fericire nu a fost afectat în niciun fel. Totuşi, compania s-a mişcat repede, a detectat şi a tăiat accesul la servere rapid. Specialişti în securitate precum Jonathan Hall de la Future South susţin că dacă Yahoo ar fi acţionat mai greu, nu numai că atacatorii ar fi putut afecta Yahoo Games, dar ar fi putut pune mâna pe adrese de e-mail şi alte informaţii personale ale utilizatorilor.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult