Huawei, acuzat de sub-contractori ca a forțat instalarea de elemente backdoor în rețelele de comunicații

16.08.2021
Huawei, acuzat de sub-contractori ca a forțat instalarea de elemente backdoor în rețelele de comunicații
foto: Profimedia

Huawei este ținta unor noi acuzații, venind însă din direcția companiilor private sub-contractate pentru instalarea rețelelor de comunicații, în diverse regiuni ale lumii.

Este vorba de regiunea Lahore, în Pakistan, unde Huawei a apelat la subcontractorul american BusinessEfficiency Solutions (BES) pentru instalarea unor elemente foarte importante ale rețelei locale de comunicații. Reprezentanții companiei au deschis o acțiune judecătorească împotriva companiei chineze, acuzând-o că a exercitat presiuni pentru instalarea de elemente backdoor în echipamentele de rețea folosite de reprezentanții forțelor de ordine din orașul Lahore, în Pakistan.

Potrivit acuzațiilor, sistemul oferea pentru Huawei acces privilegiat asupra unei vaze de date conținând informații sensibile despre cetățeni și operațiuni guvernamentale ”importante pentru securitatea națională a Pakistan-ului”.

Potrivit BES, Huawei a insistat asupra crearea unei versiuni duplicate a rețelei Lahore, găzduită în regiunea Suzhou, China, care să permită acces direct la comunicațiile private desfășurate în Pakistan. Tensiunile cu Huawei au apărut de la inițiativa subcontractorului BES pentru a obține permisiunea expresă din partea oficialilor pakistanezi, în timp ce compania chineză susținea că o astfel de permisiune nu este necesară, amenințând să rupă legăturile cu subcontractorul american.

Ulterior, Huawei a susținut că a obținut permisiunea autorităților pakistaneze, însă fără a furniza dovezi concrete în acest sens. Într-o altă declarație oferită pentru publicația Wall Street Journal, Huawei susține și că nu există dovezi concrete privind instalarea de elemente backdoor în produsele sale, asta după ce într-o discuția anterioară compania admitea duplicarea rețelei din Pakistan pe teritoriul Chinei, precizând că aceasta este doar o versiune de testare ”fizic izolată” de rețeaua reală.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult