Huawei tocmai a pierdut accesul la una dintre cele mai importante resurse de informaţii pentru prevenirea atacurilor cibernetice

18.09.2019
Huawei tocmai a pierdut accesul la una dintre cele mai importante resurse de informaţii pentru prevenirea atacurilor cibernetice

Global Forum of Incident Response and Security Teams (FIRST) este o organizaţie non-profit creată în anii ”90 pentru a facilita colaborarea între companii şi entităţi guvernamentale cu scopul de a răspunde în mod coordonat şi eficient la incidente de securitate informatică.

Numărând peste 360 de corporaţii şi 78 entităţi guvernamentale, printre care departamentul Homeland Security din Statele Unite şi National Cyber-Security Centre al Marii Britanii, forumul FIRT este o platformă automatizată prin intermediul cărei sunt distribuite în timp real informaţii despre atacuri informatice aflate în plină desfăşurare, malware nou descoperit şi remedii împotriva incidentelor de securitate.

Fără acces la informaţii şi remedii dezvoltate în urma colaborării dintre membrii grupării FIRST, Huawei ar putea avea dificultăţi în a furniza actualizări de securitate pentru dispozitivele bazate pe Android şi gestiona în timp util atacuri informatice care vizează serviciile companiei.

Din punct de vedere legal, decizia suspendării Huawei din platformă este pusă în seama sancţiunilor impuse de Statele Unite, o parte din informaţiile distribuite putând fi interpretate drept servicii oferite de companii americane la care Huawei nu ar trebui să aibă acces.

Aceasta nu este prima dată când Huawei pierde statutul de membru al unui grup cu importanţă majoră pentru activitatea companiei, acelaşi pretext de încălcare a sancţiunilor impuse de administraţia Trump motivând retragerea statutului de membru al Bluetooth SIG, Wi-Fi Alliance, şi SD Association. De fiecare dată, negocieri purtate în afara spaţiului public au redat accesul Huawei la resurse esenţiale pentru continuarea normală a activităţilor. Rămâne de văzut dacă şi actualul conflict va evolua sau nu într-o direcţie favorabilă pentru companie.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult