Îmbunătăţeşte recepţia WiFi cu o doză de bere sau suc

13.10.2011
Îmbunătăţeşte recepţia WiFi cu o doză de bere sau suc

Următorul tutorial se adresează celor care sunt nemulţumiţi de recepţia semnalului WiFi de acasă. Din păcate, el nu funcţionează în toate cazurile şi vom explica mai jos de ce.

În teorie, simularea unei antene parabolice în jurul celei de la router ar trebui să ofere o recepţie mai bună în casă. Conform unor teste realizate cu ceva timp în urmă de o revistă autohtonă, s-ar putea obţine îmbunătăţiri de 5-10%.

Metoda aceasta funcţionează cel mai bine cu un router 802.11b/g sau chiar 802.11n cu o singură antenă. În momentul în care router-ul este de ultimă generaţie şi dispune de mai multe antene, lucrurile încep să se complice. Mai mult, avem multe router-e noi pe piaţă fără antene externe.

Standardul 802.11n, cel mai performant din punct de vedere al vitezei de transfer şi al acoperirii permite transfer de tip MIMO (multiple-input/multiple-output). Asta înseamnă că laptopurile noi, dotate cu adaptoare WiFi 802.11n cu două antene vor comunica cu două din antenele router-ului. Dotarea router-ului cu mai mult de o parabolică improvizată ar putea să fie contraproductiv.

În cazul în care deţineţi un laptop mai vechi, care nu suportă standardul 802.11n, nimic nu vă împiedică să testaţi această metodă de îmbunătăţire a recepţiei WiFi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News