IMDB.com are planuri mari: streaming pentru toate filmele

17.03.2009
IMDB.com are planuri mari: streaming pentru toate filmele

IMDB.com este cel mai popular site de film. Indiferent că vrei să vezi despre ce este vorba într-un film, sau ce actori joacă ori ce părere au cei care l-au văzut, IMDB.com este o vizită obligatorie pentru cinefili. Se pare că într-un viitor nu foarte apropiat IMDB.com va fi şi un cinematograf online.

Fondatorul IMDB.com, Col Needham, are de gând să pună la dispoziţia vizitatorilor filme pentru toate titlurile din baza de date, prin streaming. Cu alte cuvinte, alături de informaţiile despre filme, utilizatorii să poată viziona filmul respectiv. Acum rămâne de văzut sub ce formă se va face finanţarea acestei facilităţi. O variantă ar fi ca profitul să vină din reclame. Cealaltă, pe care nu ne-o dorim, ar fi taxarea user-ului.

Cert este că cinematograful IMDB.com este încă departe. Sunt multe aspecte de care americanii trebuie să se ocupe înainte de a pune afacerea pe picioare. În afară de aspectele tehnice, IMDB.com trebuie să negocieze cu toate casele de producţie care au drepturi pentru filmele respective. În plus, streaming-ul filmelor vechi, care nu se regăsesc în format digital, s-ar putea dovedi problematic.

IMDB.com

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News