Imgur interzice nuditatea pe platforma sa de photo hosting

20.04.2023
Imgur interzice nuditatea pe platforma sa de photo hosting

Imgur, serviciul de hosting pentru fotografii și animații folosit în principal de către utilizatorii de Reddit, și-a anunțat clienții că vor apărea schimbări în termenele și condițiile de utilizare. Nuditatea, un subiect care nu era problematic pe Imgur, serviciul fiind deseori folosit pentru a publica astfel de conținut pe Reddit, va fi interzisă începând de luna viitoare. Schimbarea vine destul de brusc și nu au fost oferite motive clare pentru această decizie.

Imgur interzice o categorie de conținut foarte populară

Utilizatorii de Imgur au primit pe e-mail un mesaj care anunță că pe data de 15 mai 2023 vor intra în vigoare noi termene și condiții pentru serviciul de hosting pentru fotografii. Compania spune că schimbările vin pentru a asigura consistență în operațiunile platformei și pentru a asigura siguranța utilizatorilor.

În urma schimbărilor, Imgur nu va mai permite upload-ul de fotografii cu caracter explicit, fie că este vorba despre nuditate sau conținut de natură sexuală. Aceste upload-uri vor fi interzise complet, ceea ce înseamnă că nu vor putea fi publicate pe platformă pentru a putea fi accesate de alți utilizatori, dar nu vor mai putea fi găzduite nici fotografiile „private”, la care are acces doar utilizatorul care a urcat imaginile.

 

Singurele excepții de la aceste reguli vor fi pentru nuditate în conținut educațional, în conținut cu valoare artistică și în conținut informațional.

Aceasta nu este prima platformă care interzice nuditatea, cel mai probabil la presiunea unor entități externe. Tumblr, o platformă care era folosită în principal de persoane care publicau conținut explicit, a luat o decizie similară în urmă cu câțiva ani, decizie care a dus și mai mult la declinul platformei care era deja pe o panta descendentă.

Tot în urmă cu câțiva ani, OnlyFans anunța că va interzice conturile cu conținut explicit la presiunea partenerilor din domeniul bancar. Această decizie a fost anulată atunci când creatorii de conținut au protestat, iar noua conducere a companiei a găsit o soluție pentru a continua operațiunile fără să renunțe la principalul domeniu care aduce venituri.

sursa: Imgur Terms of Service

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult