În urma Brexit, Comisia Europeană va anula domeniile .eu înregistrate în Marea Britanie

02.04.2018
În urma Brexit, Comisia Europeană va anula domeniile .eu înregistrate în Marea Britanie

Procesul de separare a Marii Britanii de Uniunea Europeană merge înainte, domeniile de internet fiind următorul câmp de bătălie între cele două părţi. Comisia Europeană a anunţat că va anula toate domeniile cu extensia .eu care expiră, fără posibilitatea de a prelungi valabilitatea lor în cazul cetăţenilor Marii Britanii odată ce Brexit intră în vigoare.

Conform anunţului din partea Comisiei Europene, cele aproximativ 300.000 de domenii .eu înregistrate în Marea Britanie vor fi anulate odată ce valabilitatea lor expiră. Cetăţenii Marii Britanii au timp înainte de finalizarea separării ţării de Uniunea Europeană să îşi prelungească valabilitatea domeniilor, însă odată ce nu mai sunt cetăţeni ai Uniunii, aceştia nu vor mai putea să prelungească, deci aceasta devine doar o soluţie temporară.

Regulile pentru înregistrarea acestor domenii specifică faptul că sunt dedicate exclusiv cetăţenilor UE. Peste un an, când procedurile se vor termina, iar Marea Britanie va fi oficial separată, cetăţenii săi nu se vor mai încadra în cerinţele de bază.

Entitatea EURid, care se ocupă de vânzarea şi administrarea domeniilor .eu nu a fost informată dinainte de această decizie, însă Comisia Europeană este cea care stabileşte regulile. Având în vedere că cele 300.000 de domenii înregistrate în Marea Britanie reprezintă aproximativ 10% din totalul conturilor .eu din prezent, această decizie va avea cu siguranţă un impact financiar asupra EURid.

Alte situaţii similare din trecut au permis celor care aveau domenii cu extensii scoase din circulaţie precum .su (Soviet Union) să îşi păstreze domeniile pe termen nedeterminat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult