Instagram primește o nouă interfață web, complet refăcută față de cea actuală

09.11.2022
Instagram primește o nouă interfață web, complet refăcută față de cea actuală

Deși versiunea Instagram pentru smartphone a primit multe îmbunătățiri de-a lungul timpului, interfața pentru web browser a rămas în mare parte neschimbată, aspecte precum folosirea ineficientă a spațiului disponibil pe ecranele wide și rezoluție înaltă ramânând în mare parte neglijate. Însă din această săptămână, site-ul Instagram a afișează o interfață complet reproiectată pentru a profita de ecranele mai mari.

Actualizarea a fost anunțată de șeful Instagram, Adam Mosseri. Potrivit acestuia, noul portal Instagram este conceput pentru a oferi o experiență mai curată, mai rapidă și mai ușor de utilizat. Astfel, noua versiune de interfață este mai bine adaptată pentru ecranele mai mari, afișând mai mult conținut pe orizontală.

Meniurile au fost mutate într-o nouă bară laterală, care oferă acces rapid la secțiunile de interes, precum feed, căutare, mesaje, notificări și multe altele. Unele dintre meniuri, cum ar fi cel de căutare și lista de notificări sunt afișate în partea stângă a interfeței web, astfel încât să poți urmări în continuare ce este în feed.

În același timp, bara laterală este fie extinsă, fie restrânsă, în funcție de lățimea ferestrei. Când răsfoiți prin feed, Instagram Web afișează sugestii în partea dreaptă a ecranului. În general, noua interfață este modernă și face experiența utilizării Instagram pe computer sau tabletă mult mai bună.

Din păcate, Instagram încă nu oferă un tratament similar și pentru utilizatorii de tablete, o altă categorie de dispozitive prevăzute cu ecrane relativ mari. Astfel posesorii de tablete au de ales între experiența obținută cu aplicația dezvoltată pentru telefoane cu Android sau iOS, respectiv, accesarea versiunii web direct din web browser.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult