Interfaţă nouă pentru motorul de căutare Bing

17.09.2013
Interfaţă nouă pentru motorul de căutare Bing

Microsoft anunţă schimbări pentru motorul de căutare Bing Search, acesta urmând să primească o interfaţă modernă ce poate fi aplicată pentru orice dimensiune de ecran. Bazată pe un design optimizat pentru simplitate şi viteză, noua interfaţă promite să fie mai comod de folosit decât cea actuală.

Pe lângă aspectul schimbat, în noua interfaţă se fac remarcate şi câteva elemente noi, cum ar fi secţiunile Snapshot şi Sidebar. Cele două sunt combinate pentru a oferi informaţii relevante în contextul termenilor de căutare folosiţi. Spre exemplu, la iniţierea unei căutări în care este menţionat numele unei autostrăzi sunt furnizate date concrete cum ar fi link-uri spre informaţii relevante, detalii despre lungimea acesteia şi locaţii de pe traseu. Suplimentar, ne sunt furnizate şi date extrase de pe urma interacţiunilor umane cu termenul de căutare folosit, cum ar fi mesaje de status postate în reţelele de socializare, poze, tweet-uri, check-in şi opinii relevante. Cele din urmă s-ar putea dovedi extrem de utile pentru descoperirea atracţiilor turistice, restaurante şi alegerea locaţiilor de cazare.

Interfaţă nouă pentru motorul de căutare Bing

O altă funcţie prezentă în noua interfaţă Bing Search este Page Zero – gândită pentru a ajuta utilizatorii să găsească răspunsuri încă dinainte de a ajunge la prima pagină cu rezultate. Efectul este obţinut prezentând opţiuni suplimentare pe măsură de introducem termenii de căutare. Spre exemplu, dacă termenii de căutare folosiţi sunt ambigui, riscând să genereze rezultate multiple cu informaţii din domenii ce nu au legătură unul cu celălalt, utilizatorii sunt întâmpinaţi cu mai multe opţiuni ce permit direcţionarea căutării spre domeniul dorit. Iar pentru a nu complica în mod inutil căutările, sugestiile sunt dezactivate automat dacă termenii introduşi nu lasă loc de interpretări, afişând în interfaţa Bing Search doar rezultatele cu cea mai mare relevanţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult