Interfaţa Web a serviciului Google Maps a fost actualizată cu Pegman, tururi virtuale şi integrare Waze

Interfaţa Web a serviciului Google Maps a fost actualizată cu Pegman, tururi virtuale şi integrare Waze

În luna mai a acestui an, Google a anunţat o schimbare radicală a interfeţei Web a serviciului Maps, aceasta aducând hărţi integral vectoriale, accelerare hardware WebGL, integrare cu Google Earth şi un mediu grafic simplificat. Această schimbare a eliminat însă şi unele facilităţi utile, dar acestea încep să revină treptat.

Cea mai vizibilă schimbare este reapariţia lui Pegman, micul omuleţ portocaliu care simplifică utilizarea serviciului auxiliar Street View. După actualizarea din mai, opţiunea de trecere la Street View a devenit mai puţin vizibilă şi comodă, utilizatorii trebuind să dea click pe zona dorită, însă Pegman readuce lucrurile la starea lor anterioară şi permite tragerea lui pe hartă în locul dorit şi comutarea imediată la nivelul fotografiilor panoramice stradale.

Pe lângă străzile acoperite de Street View, Pegman evidenţiază şi imaginile făcute de utilizatori, inclusiv panoramele de 360 de grade Photo Sphere, sau locurile care ne permit să aruncăm o privire şi în interiorul clădirilor. În plus, Street View se integrează şi cu navigaţia, afişând imagini de la nivelul solului pentru punctele cheie ale traseului ales.

Vizualizarea imaginilor din satelit primeşte aceeaşi actualizare care a fost deja implementată în versiunile Google Maps pentru Android şi iOS, permiţând crearea unor tururi virtuale şi eliminând necesitatea instalării separate a plug-in-ului Google Earth.

În final, informaţiile în timp real oferite de Waze, companie care acum face parte din portofoliul Google, vor fi şi ele afişate la fel ca în versiunile pentru terminalele mobile ale serviciului Maps.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News