Cum obții istoric daune de la RAR pentru orice vehicul înmatriculat România

06.05.2020
Cum obții istoric daune de la RAR pentru orice vehicul înmatriculat România

Registrul Auto Român (RAR) a lansat o aplicația Istoric Vehicul, prin care poți obține istoricul de daune ale vehiculelor înmatriculate în România.

Aplicația numită Istoric Vehicul, disponibilă pe site-ul oficial www.rarom.ro, poate extrage și furniza contracost informaţii despre avarii produse pe teritoriul României, pentru vehiculele care au fost înregistrate oficial la societățile de asigurări.

Noua aplicație centralizează informațiile pe care RAR le primeşte de la partenerii specializaţi, care colectează date de la societăţile de asigurare şi atelierele de reparaţii autorizate. Din păcate, asta înseamnă și că datele furnizate sunt complete doar în măsura în care intervențiile asupra autoturismul verificat au fost realizate în ateliere autorizate, și care raportează corect toate operațiunile respective.

Vestea bună este că interogările făcute prin aplicaţia Istoric Vehicul returnează un set preliminar de informații gratuite (cele disponibile oricum și pe site-ul RAR), cum ar fi kilometrajul raportat la verificările ITP. Doar dacă pentru vehiculul consultat există disponibil un istoric de daune, aplicația alertează despre disponibilitatea acestuia și propune obținerea sa la tariful de 35 de lei, achitabil online.

Acesta conţine următoarele informaţii

  1. Zona de avarii, inclusiv poziţionarea acestora pe un vehicul – machetă;
  2. Intervalul valorii devizului de reparaţie;
  3. Intervalul indicaţiei odometrului la data întocmirii devizului;
  4. Dacă a fost o daună majoră din punct de vedere economic;
  5. Dacă au fost afectate principalele elemente de siguranţă sau din structura de rezistenţă.

Poți afla istoricul de daune al vehiculelor introducând în aplicația Istoric Vehicul seria de caroserie/saşiu şi o adresă de e-mail validă. Pentru istoricul de daune complet vei fi redirecţionat către zona de plată cu cardul, urmând Istoricul de daune sa-ți fie trimis la adresa email specificată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult