Julian Assange promite dezvăluiri despre Google în săptămânile următoare, la împlinirea a 10 ani de WikiLeaks

04.10.2016
Julian Assange promite dezvăluiri despre Google în săptămânile următoare, la împlinirea a 10 ani de WikiLeaks
Fondatoul WikiLeaks, Julian Assange, a promis, într-o conferinţă ţinută pentru a marca 10 de la lansarea platformei pe care sunt publicate documente confidenţiale, dezvăluiri despre gigantul Google şi alegerile din SUA. 
 
Primele materiale ar trebui să apară în această săptămână, dar Assange nu a oferit detalii suplimentare despre subiectele care vor fi acoperite. Într-un mesaj video, australianul promite publicarea unor „materiale semnificative” despre război, arme, petrol, alegerile din SUA, supravegherea în masă, internet şi Google. 

Potrivit fondatorului WikiLeaks, conţinut nou va fi publicat în fiecare săptămână, timp de 10 săptămâni. 

 
Organizaţia a publicat recent e-mailuri confidenţiale ale Partidului Democrat din SUA, cu câteva zile înainte de convenţia anuală a partidului. Assange a fost suspectat că este un suporter al lui Donald Trump, candidatul republican, dar a negat aceste acuzaţii, catalogându-le drept „false”. 
 
Assange se adăposteşte în continuare în ambasada Ecuadorului din Londra, iar Suedia caută extrădarea sa într-un caz în care australianul este acuzat de viol. Assange a negat şi aceste acuzaţii şi a susţinut că acesta este doar un pretext pentru a fi extrădat în SUA, unde ar putea fi acuzat de spionaj. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult