Kaspersky Lab a lansat Kaspersky Fraud Prevention Cloud

13.03.2017
Kaspersky Lab a lansat Kaspersky Fraud Prevention Cloud

Soluţie pentru organizaţiile care se confruntă cu riscuri de activitate frauduloasă, Kaspersky Fraud Prevention Cloud înglobează un set de tehnologii cloud destinate protecţiei băncilor, a instituţiilor financiare, a furnizorilor de programe de loialitate şi a agenţiilor guvernamentale.

Unul din patru clienţi ai băncilor a fost victima unei fraude financiare în ultimul an, potrivit Kaspersky Lab. Creată pentru a lupta împotriva acestui tip de ameninţare, noua soluţie de prevenire a fraudelor, de la Kaspersky Lab, furnizează protecţie pe mai multe niveluri, atât pentru organizaţii, cât şi pentru utilizatori, rezultatul fiind reducerea pierderilor cauzate de fraude şi costuri de prevenţie ţinute sub control. 

Soluţia include tehnologii avansate pentru a îmbunătăţi vizibilitatea şi detectarea activităţii suspecte. Analiza comportamentală şi biometrică ne ajută să aflăm dacă o persoană este reală, fără alte acţiuni ori proceduri suplimentare solicitate de utilizator. Comportamentul este analizat prin mişcările mouse-ului, click-uri, scroll-uri, prin apăsarea tastaturii pe PC-uri şi accelerometru / poziţia giroscopului şi gesturi (tactile, glisări, etc) pe dispozitive mobile.

Kaspersky Fraud Prevention Cloud reţine şi analizează comportamentul utilizatorului, dispozitivul, mediul şi informaţiile despre o sesiune de lucru, sub formă de big data anonime în cloud, fiind folosite ulterior pentru analiză. Această nouă informaţie este introdusă în sistemul Enterprise Fraud Management, care permite detecţia proactivă a fraudelor, chiar înainte ca tranzacţia să aibă loc. Această strategie este bazată pe conceptul Humachine Intelligence al Kaspersky Lab, o îmbinare de big data şi analiză a cercetărilor în domeniul ameninţărilor, cu algoritmi de învăţare automatizată (machine learning) şi experienţa celor mai bune echipe de securitate ale companiei.

Risk Based Authentication (RBA) evaluează riscurile înainte ca utilizatorul să fie logat în mediul digital, furnizează recomandări sistemelor interne de back-end dacă ar trebui sau nu să continue, solicită informaţii suplimentare de autentificare sau blochează accesul până la verificări suplimentare. Această caracteristică îmbunătăţeşte experienţa de utilizare pentru ”utilizatorii legitimi”, prin scăderea numărului de niveluri de autentificare, în timp ce ”utilizatorii neautorizaţi” sunt descoperiţi înainte de comiterea oricărei activităţi frauduloase.

Funcţia Continous Session Anomaly Detection ajută, de asemenea, la îmbunătăţirea ratei detecţiei de activităţi frauduloase, prin identificarea preluărilor de conturi, a fraudelor legate de conturi noi, a spălării de bani şi a altor procese suspecte. Prin urmare, Kaspersky Fraud Prevention Cloud acţionează nu doar în timpul procesului de logare, ci pe parcursul întregii sesiuni de lucru, construind modele statistice ale diferitelor tipare comportamentale cu ajutorul tehnologiilor bazate pe învăţarea automatizată.

Detecţia malware fără a avea nimic instalat pe dispozitivul utilizatorului, ca parte din Kaspersky Fraud Prevention Cloud, îmbină tehnologii directe şi proactive de detecţie. Prima identifică dacă dispozitivul clientului este folosit pentru a ataca direct serviciile digitale ale unei anumite organizaţii. A doua ajută la identificare malware-ului care nu afectează organizaţia în mod direct, dar ar putea fi adaptat în acest scop, în viitor. Astfel de măsuri ajută compania să diminueze riscurile şi să evite pagubele cauzate de un atac real, atunci când se întâmplă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult