Lenovo renunţă la brandul Motorola

08.01.2016
Lenovo renunţă la brandul Motorola

Lenovo, compania mamă a Motorola, a anunţat că va renunţa la acest brand în favoarea noului „Moto”, utilizat pe modelele recente de smartphone-uri ale companiei. Motorola ca entitate nu va înceta să existe, însă toate produsele pe care le va lansa vor fi vândute sub sigla „Moto by Lenovo”. Aceasta este noua strategie a companiei de a unifica oferta de produse, încercând să elimine concurenţa între brandurile Lenovo şi Motorola.

Din fericire pentru clienţi, nu foarte multe aspecte ale terminalelor Motorola vor suferi modificări. Acestea erau deja vândute sub numele „Moto” şi vor păstra logo-ul clasic. Diferenţa va consta în lipsa logo-ului Motorola binecunoscut, în favoarea textului „Moto by Lenovo” acolo unde va fi cazul. Având în vedere că acest text este destul de lung, probabil că pe partea din faţă a telefoanelor vom găsi scris doar „Moto”. Retragerea numelui Motorola marchează un moment istoric pentru piaţa de dispozitive mobile, întrucât compania americană a fost prima care a lansat un telefon mobil sub forma lui DynaTAC, celebrul telefon-cărămidă al anilor ’80.

Odată cu această mişcare, Lenovo încearcă să îşi facă numele mai bine cunoscut în industria smartphone-urilor. Telefoanele sale au avut parte de un succes limitat în ultimii ani, iar achiziţia Motorola a fost primul pas către încercarea de a se impune pe această piaţă. Odată cu această schimbare de nume pentru dispozitivelor Moto, compania a anunţat că plănuieşte să lanseze seria de smartphone-uri Vibe în toate pieţele pe care Moto este prezent.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult