Incident grav la o uzina chimică deținută de LG Chem, fabricant de baterii Li-ion. Peste 1000 de oameni spitalizați sau decedați

07.05.2020
Incident grav la o uzina chimică deținută de LG Chem, fabricant de baterii Li-ion. Peste 1000 de oameni spitalizați sau decedați

Localizată în oraşul Visakhapatnam din sud-estul Indiei, uzina chimică este proprietatea companiei sud-coreene de baterii LG Chem şi fabrică produse din polistiren. Materia primă, stiren, este foarte inflamabilă şi la ardere degajă un gaz otrăvitor.

Uzina LG Polymers, unde a avut loc incidentul, este localizată foarte aproape de o zonă rezidențială, scurgerile masive de gaze toxice apărute în cursul nopții de miercuri spre joi surprinzând atât trecătorii aflați prin zonă, dar și persoane aflate în propriile locuințe. Deși în primă fază au fost identificate cel puţin nouă persoane decedate, iar alte peste 1000 au fost spitalizate, există temeri că mulți locuitori au fost surprinși în propriile locuințe, autoritățile pornind verificări din ușă-în-ușă, în căutarea de victime rămase inconștiente sau care au murit în somn.

Incidentul confirmat și de prim-ministrul indian Narendra Modi este documentat cu mai multe imagini și clipuri video distribuite pe Twitter, arătând numeroase ambulanţe, pompieri şi poliţişti la faţa locului.

Uzina LG Polymers, unde a avut loc incidentul, este proprietatea companiei sud-coreene de baterii LG Chem și, potrivit descrierilor atașate la unele dintre clipurile video, ar desfășura activități în domeniul farmaceutic.

Având în vedere faptul că zona unde s-a produs accidentul chimic este una rurală, cu mai multe sate răsfirate pe o suprafață plană care favorizează propagarea emanațiilor de gaze, este posibil ca numărul real al victimelor să fie considerabil mai mare, incidentul produs amintind de tragedia din 1984 de la Bhopal, în centrul Indiei, când o scurge de gaz de la uzina companiei americane Union Carbide a ucis mii de oameni.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult