Lollipop, Marsmallow, N… – care este numele de cod rezervat pentru următoarea versiune de Android?

16.03.2016
Lollipop, Marsmallow, N... - care este numele de cod rezervat pentru următoarea versiune de Android?

Identificată până acum doar cu denumirea Android N, următoarea versiune de Android pare să aibă numele pus în strânsă legătură cu o celebră metropolă americană şi.. prăjituri.

În mod tradiţional, Google a folosit pentru identificarea diverselor versiuni de Android nume de cod formate din 3 litere. Spre exemplu, versiunile KitKat, Lollipop şi Marshmallow au avut numele de cod – Key Lime Pie (klp), Lemon Meringue Pie(lmp) şi Macadamia Nut Cookie (mnc).

Ajungând la Android N, noua versiune a fost identificată în arhivele AOSP (Android Open Source Project) cu numele de cod nyc. Printre mai multe posibile variante, acronimul NYC s-ar potrivi şi cu denumirea  New York Cheesecake.

Între timp, Google desfăşoară mai multe sondaje publice pentru alegerea unui nume final, rugând participanţii să numească mai multe „mâncăruri gustoase” care încep cu litera N.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult