Maşinile Google Street View pornesc din nou la drum pentru actualizarea imaginilor din România

19.06.2014
Maşinile Google Street View pornesc din nou la drum pentru actualizarea imaginilor din România

Street View, componenta media a serviciului Maps care oferă imagini panoramice la nivel stradal, este probabil unul dintre cele mai îndrăgite servicii oferite de către Google. Cei care folosesc şi apreciază acest serviciu probabil că vor fi mulţumiţi să afle că biroul local al companiei Google a anunţat că maşinile şi celelalte vehicule folosite pentru captura foto vor porni din nou la drum pentru actualizarea imaginilor din România.

Începând cu săptămâna viitoare, maşinile Street View vor porni să actualizeze imaginile existente din mai multe oraşe importante din România, precum Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara, Constanţa sau Sibiu. Street View pentru Google Maps a fost lansat în România la sfârşitul anului 2010, fiind primul serviciu localizat introdus după deschiderea biroului Google din România în noiembrie 2010.

Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View din România a fost realizată în aprilie 2013, după un adevărat „maraton” al maşinilor Street View şi triciclului Google Trike. Acoperirea Street View în România a fost extinsă atunci cu sute de localităţi şi peste 40.000 de kilometri de drumuri, aproape toate ţara fiind disponibilă în Street View. De asemenea, pe Google Maps au fost adăugate imagini panoramice pentru zeci de atracţii turistice din România.

Street View este o funcţionalitate foarte populară din Google Maps, fiind disponibilă în peste 55 de ţări din toată lumea. Actualizarea imaginilor Street View este una dintre cele mai frecvente solicitări venite din partea utilizatorilor de Google Maps. Street View permite utilizatorilor să exploreze şi să viziteze virtual zone, oraşe, drumuri prin imagini panoramice de la nivelul străzii. Funcţionalitatea este disponibilă şi în Google Earth şi versiunea mobilă a Google Maps.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News