MediaFire a lansat aplicaţia desktop pentru sincronizarea şi partajarea datelor pentru Windows şi OS X

22.11.2013
MediaFire a lansat aplicaţia desktop pentru sincronizarea şi partajarea datelor pentru Windows şi OS X

Lansat în 2005, MediaFire a devenit unul dintre cele mai celebre servicii online pentru stocarea şi partajarea fişierelor. Compania urmăreşte să devină însă ceva mai mult decât un simplu depozit de date şi a anunţat lansarea aplicaţiei desktop de sincronizare şi management pentru platformele Windows şi OS X.

Primii paşi în această direcţie au fost făcuţi în prima parte a acestui an, când MediaFire a lansat aplicaţiile pentru Android şi iOS care permit managementul fişierelor, partajarea acestora, căutare şi upload. Utilizatorii desktop au trebuit să se mulţumească până acum doar cu interfaţa Web, însă compania a lansat prima versiune Beta publică a aplicaţiei MediaFire Desktop, care aduce în plus si servicii de sincronizare.

Asemănător cu produsele rivale Dropbox, SkyDrive sau Google Drive, noul produs MediaFire permite sincronizarea cu serviciul online şi cu alte calculatoare. Aplicaţia foloseşte un director de bază care poate fi amplasat oriunde pe disc, neoferind o libertate deplină precum SugarSync, însă permite selectarea directoarelor online care vor fi sincronizate local într-un mod similar celui oferit de SkyDrive.

Aplicaţia oferă în cadrul meniului contextual al fişierelor stocate în directorul propriu o serie de opţiuni care permit copierea adresei URL directe, partajarea pe Facebook, Twitter, Pinterest, Google+, Tumblr sau Blogger, trimiterea de mesaje electronice şi vizualizarea în interfaţa Web. Opţiunea de urmărire a unor fişiere a fost şi ea integrată, datele fiind descărcate şi sincronizate într-un director separat, iar drepturile de acces pot fi stabilite la nivel de director sau fişier.

O opţiune suplimentară mai puţin comună este captura de ecran, utilizatorul având la dispoziţie şi o serie mică de instrumente de adnotare cum ar fi introducerea unui text, marcarea zonelor importante sau înceţoşarea zonelor cu informaţii private. Traficul generat de MediaFire este criptat integral.

Aplicatia MediaFire este momentan în stadiul Beta, aceasta putând fi descărcată de pe site-ul companiei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News