Meerkat se va transforma într-o reţea video de socializare

07.03.2016
Meerkat se va transforma într-o reţea video de socializare

Transmisiile video live de pe mobile au explodat în 2016 şi deja se simte o aglomerare a pieţei. Meerkat, unul dintre serviciile promiţătoare pe această nişă deja ridică steagul alb în faţa Facebook şi Twitter, compania înrecând să se depărteze de transmisii live şi să se reorienteze către alte funcţii de socializare bazate pe materiale video.

Se pare că serviciul Meerkat a ajuns la apogeu foarte repede, numărul maxim de utilizatori activi fiind înregistrat în luna mai a anului trecut. De atunci, tot mai mulţi utilizatori au făcut trecerea la Periscope de la Twitter, sau chiar la Facebook pentru funcţii similare, care ajung mult mai repede la un număr foarte mare de posibili spectatori.

Lipsa unor utilizatori cu greutate, care să atragă public, a dus la decizia de a schimba macazul spre o reţea de socializare bazată pe materiale video. Funcţiile de streaming live vor exista în continuare, însă nu vor mai fi investite resurse în dezvoltarea acestora. Având în vedere că actualizările importante ale aplicaţiei de mobil au fost încetate în urmă cu mai multe luni, este posibil să vedem schimbările foarte curând.

În urmă cu două săptămâni, CEO-ul companiei, Ben Rubin, a anunţat această nouă direcţie a companiei către investitori. Acesta consideră că piaţa încă limitată pe această nişă şi uşurinţa în utilizare a produselor concurente a dus la o creştere înceată a business-ului Meerkat. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult