Mercedes-Benz va folosi coduri QR, făcând tehnologia cu adevărat utilă

Mercedes-Benz va folosi coduri QR, făcând tehnologia cu adevărat utilă

Acum trei sau patru ani, activiştii Social Media promovau codurile QR ca pe următoarea minune a tehnologiei care ne va face viaţa mai uşoară. Timpul a trecut, codurile QR nu au avut succesul scontat iar entuziasmul de atunci a devenit un subiect de glumă. Tehnologia are însă avantajele sale incontestabile, cum ar fi rapiditatea şi precizia scanării chiar şi cu o cameră foto de slabă calitate, iar Mercedes-Benz a decis să o folosească de acum încolo pentru autoturismele sale.

Numind-o „o inovaţie mică dar eficientă”, Mercedes-Benz va folosi codurile QR pentru identificarea precisă a automobilelor în caz de accidente. Până acum, echipajele de descarcerare trebuiau să folosească planurile automobilelor pentru a evita secţionarea conductelor de alimentare, cilindrilor sub presiune, rezervoarelor sau circuitelor electrice. Aceste planuri ar trebui să se găsească în automobile, însă, în lipsa lor, salvatorii avea dificila sarcină să identifice corect modelul unor autoturisme grav avariate şi deformate şi sa caute singuri aceste planuri.

Ideea Mercedes-Benz implică  amplasarea a două abţibilduri cu coduri QR, unul pe capacul interior al rezervorului, iar altul pe pilonul central din partea opusă. Locurile au fost alese deoarece s-a constatat că acestea sunt arareori avariate în acelaşi timp şi sunt uşor accesibile. Citit cu ajutorul unui telefon mobil, codul QR va redirecţiona membrii personalului de intervenţie direct către planurile de urgentă ale autoturismului în cauză.

Mercedes-Benz a afirmat ca nu intenţionează să breveteze această inovaţie, afirmând că doreşte ca ideea să fie preluată şi de alţi producători de autoturisme.

Mai multe informaţii puteţi citi pe Promotor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News