Meta ar putea lansa Threads pe 6 iulie, rivalul Twitter apărând deja în catalogul App Store și Play Store

04.07.2023
Meta ar putea lansa Threads pe 6 iulie, rivalul Twitter apărând deja în catalogul App Store și Play Store

Cu nume complet Threads, an Instagram app, aplicația listată pentru pre-comandă ar urma să fie disponibilă începând cu data de 6 iulie, oferind o alternativă nemulțumiților care poate ar dori să părăsească rețeaua Twitter.

Așa cum sugerează și numele ales, utilizatorii se vor putea conecta în aplicație folosind datele contului Instagram, fiindu-le preluat în mod automat numele de utilizator, împreună cu lista de urmăritori și alte informații relevante. Altfel spus, Meta s-a asigurat că noua platformă va putea fi populată chiar din prima zi prin „convertirea” utilizatorilor de Instagram.

Listată cu descrierea “Instagram’s text-based conversation app”, aplicația Threads vine cu o interfață asemănătoare Instagram și funcționează ca un alias pentru aplicația principală, contactele/urmăritorii apărând cu aceeași poză de profil și link spre pagina de Instagram. De asemenea, utilizatorii vor putea să seteze nivelul de confidențialitate al postărilor lor, alegând între vizibile oricui, conturile pe care le urmăresc sau doar conturilor pe care le menționează în postare. La fel ca pe Twitter, vor exista opțiuni pentru apreciere, trimiterea și redistribuirea postărilor altor persoane.

Vestea proastă este că strategia Meta privind administrarea datelor despre utilizatori nu este cu nimic mai bună decât cea folosită de actualul proprietar al rețelei Twitter, ambele companii fiind complet fixate pe maximizarea oportunităților pentru profit.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult