Meta pregătește „deconectarea” Facebook și Instagram

05.09.2023
Meta pregătește „deconectarea” Facebook și Instagram

Anunțată în anul 2020 și în general bine primită de utilizatorii ambelor platforme, funcționalitatea cross-app a permis utilizatorilor Facebook să-și redistribuie aceeași postare pe Instagram și vice-versa, să comunice prin mesaje text și să adauge noi contacte descoperite pe cealaltă platformă.

Între timp, interconectarea gândită să consolideze baza de utilizatori Facebook și Instagram nu mai este dorită de Meta, compania lui Mark Zuckerberg plănuind să separe din nou cele două platforme de socializare. Deși un calendar precis nu a fost publicat, indiciile arată că planul ar putea fi pus în aplicare la jumătatea lunii octombrie, cu efecte imediate pentru toți utilizatorii celor două platforme.

În funcție de modul în care folosești cele două rețele s-ar putea nici să nu observi dispariția actualizărilor primite de pe cealaltă platformă, însă dacă obișnuiești să-ți distribui stories-urile sau pozele pe ambele platforme va trebui să depui același efort de două ori. În plus, va trebui să comuți între aplicațiile de mobil pentru a vedea mesajele primite.

Mai degrabă dezavantajoasă pentru Meta, „deconectarea” Facebook și Instagram ar putea avea legătură cu investigațiile UE, compania americană fiind suspectată de practici anticoncurențiale și abuz de poziție dominantă, interconectarea celor două platforme putând fi interpretată ca o măsură pentru dezavantajarea și în cele din urmă excluderea de pe piață a platformelor rivale de social media.

Majoritatea utilizatorilor celor două platforme probabil că vor dezaproba retragerea suportului cross-app, funcționalitate în general utilă și benefică mai ales celora care au pe ambele platforme prieteni și contacte cu care ar dori să păstreze o legătură.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult