Microsoft a adăugat în browser-ul Edge o nouă funcție Enhanced Security Mode

09.08.2022
Microsoft a adăugat în browser-ul Edge o nouă funcție Enhanced Security Mode

Începând cu versiunea 98, Microsoft Edge include o nouă tehnologie de securitate care oferă protecție suplimentară pentru utilizatorii  de rând. Funcționalitatea adăugată inițial pentru testare poate fi activată acum de toți utilizatorii Edge.

La începutul acestui an, Microsoft Edge 98 a adpugat noi opțiuni de securitate care constituie un „strat suplimentar de protecție” pentru utilizatori. Ceea ce fac aceste opțiuni este să dezactiveze JIT, sau compilarea Just-In-Time, pentru a împiedica site-urile și aplicațiile web să utilizeze cod compilat din mers. Deși mai multe site-uri web folosesc JIT pentru a îmbunătăți performanța de navigare pe web, această tehnologie poate fi utilizată și în scopuri rău intenționate, devenind cea mai mare vulnerabilitate după tehnologiile Adobe Flash.

Începând cu versiunea Edge 98, majoritatea site-urilor web nu vor mai funcționa conform așteptărilor „Dacă activați Enhanced Safe Browsing, Edge verificând în mod proactiv dacă paginile și download-urile accesate sunt periculoase, trimițând aceste informații către serverele Microsoft.

Cu noua opțiune bifată, utilizatorii Microsoft Edge vor putea în continuare să navigheze pe majoritatea site-urilor web (cel puțin pe cele mai populare) fără probleme. Microsoft Edge va dezactiva numai JIT și alte funcții pentru site-urile web care nu sunt populare sau care nu sunt vizitate frecvent de utilizator.

Modul de securitate Enhanced Security vine dezactivat în mod implicit. Îl poți activa accesând setările de confidențialitate, căutare și servicii ale Microsoft Edge.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult