Microsoft confirmă existenţa unei breşe de securitate care permite citirea mesajelor primite în conturi Outlook.com

15.04.2019
Microsoft confirmă existenţa unei breşe de securitate care permite citirea mesajelor primite în conturi Outlook.com

Unul dintre cele mai vechi servicii email din mediul online, Outlook.com a fost ţinta unui exploit care permite hackerilor să intercepteze corespondenţa online a utilizatorilor.

Potrivit informaţiilor confirmate oficial chiar de Microsoft, vulnerabilitatea descoperită în urmă cu mai multe luni permite vizualizarea adreselor email, structura de foldere şi subiectul mesajelor fără a fi necesară autentificarea contului respectiv. Totuşi, într-o notificare separată compania admite că şi conţinutul mesajelor ar fi putut fi vizualizat într-o manieră similară.

Iniţial, doar aproximativ 6% dintre utilizatorii Outlook au fost informaţii de problemele apărute, Microsoft recunoscând amploarea situaţiei doar după furnizarea de noi dovezi, luând forma unor capturi de ecran.

Din păcate, accesarea neautorizată a conturilor Outlook.com a folosit pentru mai mult decât citirea clandestină a corespondenţei email, existând dovezi privind resetarea parolelor iCloud pentru telefoane iPhone furate, folosind funcţia de recuperare a parolei prin email.

Microsoft refuză deocamdată să dezvăluie numărul exact de conturi Outlook.com compromise, precizând doar că accesul neautorizat a fost posibil în intervalul 1 ianuarie 29 martie 2019.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult