Microsoft integrează DALL-E cu Bing Search. Acum poți genera imagini fără să le cauți, descriind subiectul acestora

22.03.2023
Microsoft integrează DALL-E cu Bing Search. Acum poți genera imagini fără să le cauți, descriind subiectul acestora

Venind ca o extensie pentru Chat GPT, DALL-E adaugă la arsenalul Bing cu care Microsoft încearcă să detroneze Google Search.

DALL-E 2 poate genera imagini impresionante, pe baza unor simple descrieri text. Însă probabil că serviciul bazat pe inteligență artificială va fi și mai puternic după integrarea cu Bing Search. Spre exemplu, la întrebările trimise Bing Chag vei primi atât răspunsuri detaliate în formă text, argumentate cu link-uri către site-urile de unde au fost citate informațiile respective, cât și imagini generate automat. Nu trebuie prea multă imaginație pentru a realiza că o simplă căutare text se poate transforma într-o prezentare extrem de convingătoare, argumentată cu text detaliat și foarte bine redactat, plus imagini sugestive.

Rămâne de văzut dacă nu cumva, duetul DALL-E vs ChatGPT va duce la exacerbarea temerilor legate de pericolul tehnologiilor inteligență artificială, ca și instrumente pentru dezinformare și manipulare. Deja, răspunsurile ChatGPT sunt de notorietate pentru puterea de convingere pe care o exercită livrând informații foarte bine argumentate, dar totuși bazate pe surse inexacte, sau de-a dreptul rău intenționate. Adăugând și imagini auto-generate care să susțină argumentul respectiv, deja putem vorbi despre o rețetă ce ar stârni invidia până și celor mai devotați propagandiști afiliați regimurilor autoritare.

Bazat pe o versiune avansată a modelului DALL-E de la OpenAI, Bing Image Creator le permite utilizatorilor să creeze imagini descriind subiectul folosind propriile cuvinte. Spre exasperarea artiștilor veritabili, AI-ul dezvoltat de Microsoft își inspiră creațiile dintr-o colecție uriașă de imagini disponibile „la liber” pe internet, de la picturi clasice precum Mona Lisa până la imaginile digitale profund complicate pe care artiștii le-au creat cu programe precum Photoshop. Rezultatul: utilizatorii pot genera acum imagini originale la o calitate excepțională, care nu pot fi atribuite unei surse anume de inspirație. În efect, DALL-E diluează importanța creațiilor cu adevărat autentice și livrate de artiști reali, în efect, lăsând-ui pe cei din urmă fără obiectul muncii.

Bing Image Creator va fi pe deplin integrat în experiența de Bing Chat. Însă pentru început utilizatorii vor putea accesa doar modul Creative, mai puțin legat de realitate, urmând ca modurile de căutare centrate pe acuratețea imaginilor generate să fie adăugate mai târziu. Indiferent de modul selectat, utilizatorii vor putea crea imagini furnizând o simplă descriere text, opțional specificând contextul și preferințe artistice.

Microsoft Edge va primi, de asemenea, un buton dedicat pentru accesarea Bing Image Creator, devenind primul web browser care omtegrează un generator de imagini bazat pe inteligență artificială.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult