Microsoft interzice parolele slabe

27.05.2016
Microsoft interzice parolele slabe
După câteva incidente de securitate importante petrecute în ultimele luni şi în care au fost implicate servicii online populare, Microsoft a decis să interzică parolele slabe pentru conturile sale. Majoritatea serviciilor online au anumite cerinţe legate de parole: acestea trebuie să aibă o anumită lungime şi să includă cifre sau litere mari.
 
Dar, potrivit unei echipe de cercetătare a Microsoft, oamenii tind să creeze parole destul de uşor de ghicit chiar şi aşa. Astfel, compania a aflat, din milioanele de parole apărute pe internet ăn ultimii ani, care sunt cele mai slabe şi va interzice folosirea acestora de către utilizatorii serviciilor sale. 
 
 
Astfel, dacă un utilizator alege parole precum „12345” sau „password”, Microsoft îi va cere să introducă o altă combinaţie. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video