Microsoft nu mai oferă opţiunea pentru spaţiu de stocare nelimitat în contul OneDrive

07.03.2017
Microsoft nu mai oferă opţiunea pentru spaţiu de stocare nelimitat în contul OneDrive

Lansat anul trecut, abonamentul prin care utilizatorii Office 365 primeau spaţiu de stocare nelimitat în contul OneDrive a fost retras, după ce unele companii au abuzat de acest serviciu încărcând volume uriaşe de date pe serverele Microsoft.

Urmând aplicării limitei de 1TB, care a fost anunţată utilizatorilor încă de anul trecut, conturile OneDrive care depăşesc acest prag nu mai pot fi accesate decât cu permisiunea unui reprezentant Microsoft. Odată obţinut, acordul oferă utilizatorilor un răgaz de 30 zile pentru mutarea datelor într-o altă locaţie, după care acestea sunt şterse definitiv.

Începând de acum, abonaţii Office 365 vor trebui să se încadreze în limita de 1TB, considerată mai mult decât suficientă pentru majoritatea utilizatorilor. Serviciul este oferit împreună cu abonamentul Office 365 Personal (6,99 dolari/lună), respectiv pachetul Office 365 Home valabil pentru 5 utilizatori (9.99 dolari/lună). Alternativ, utilizatorii Microsoft OneDrive pot obţine 5GB spaţiu de stocare gratuit (redus de la 15GB), sau alege unul dintre abonamentele OneDrive disponibile separat (ex. 50GB pentru 1.99 dolari/lună).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult