Microsoft oferă autentificare în doi paşi pentru serviciile sale, Outlook.com primeşte opţiuni noi

18.04.2013
Microsoft oferă autentificare în doi paşi pentru serviciile sale, Outlook.com primeşte opţiuni noi

Microsoft a anunţat ieri o serie de îmbunătăţiri aduse serviciului de email Outlook.com şi celorlalte servicii online, până nu demult comasate sub numele Live, care folosesc autentificarea cu Microsoft Account.

Cei 700 de milioane de utilizatori care deţin un cont Microsoft pot opta de acum pentru autentificarea în doi paşi. Implementată de alte servicii rivale, această metodă de autentificare măreşte securitatea contului prin utilizarea unui pas suplimentar, care va necesita introducerea unui cod trimis printr-un mesaj SMS. Alternativ, utilizatorii Windows Phone pot utiliza aplicaţia Microsoft Authenticator pentru generarea codurilor, neexistând până acum informaţii despre eventuala lansare a acesteia pe platformele Android şi iOS.

Autentificarea în doi paşi este valabilă pentru toate serviciile care folosesc Microsoft Account, fie că este vorba de Outlook.com, Office 365, Xbox Live, SkyDrive sau Skype. Această metodă de autentificare a fost folosită până acum de Microsoft doar pentru secţiunile sensibile unde erau stocate datele cardului de credit sau abonamentele achiziţionate, însă aceasta a devenit acum o opţiune universală.

Odată activată, atunci când opţiunea va deveni disponibilă tuturor utilizatorilor, autentificarea pe un PC sau terminal mobil nou va necesita introducerea codului de verificare. După validare, terminalul nu va mai cere o activare atât timp cât nu se va depăşi perioada de inactivitate de 60 de zile. În cazul echipamentelor care nu oferă o interfaţă pentru autentificarea în doi paşi, cum ar fi cazul consolelor Xbox sau setărilor conturilor de email din aplicaţii, va fi posibilă setarea de către utilizator a unei parole secundare, pentru fiecare echipament în parte.

Serviciul de email Outlook.com va permite autentificarea nu doar cu numele de utilizator, ci şi cu unul dintre cele cinci alias care pot fie create în acest moment. Pe lângă această noutate, Microsoft oferă acum şi posibilitatea migrării contului de pe outlook.com pe domenii localizate pentru 32 de ţări, România nefăcând însă parte din acestea.

Toate modificările pentru Microsoft Account şi Outlook.com vor deveni disponibile în zilele care urmează.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News