Microsoft va integra AI-ul ChatGPT cu suita Microsoft Office și motorul de căutare Bing

10.01.2023
Microsoft va integra AI-ul ChatGPT cu suita Microsoft Office și motorul de căutare Bing
Foto: Microsoft

Microsoft a investit deja 1 miliard de dolari în dezvoltarea ChatGPT, AI-ul devenit faimos pentru capacitatea de genera veritabile eseuri pornind de la solicitări de câteva fraze este pe cale să fie integrat cu produsele Microsoft Office și motorul de căutare Bing.

Microsoft are planuri mari pentru îmbunătățirea produselor și serviciilor din portofoliu prin includerea de funcții asistate de inteligență artificială. Potrivit surselor citate de publicația The Information, utilizatorii Microsoft Office se vor putea folosi de serviciile ChatGPT pentru a genera răspunsuri rapide la email-urile deschise cu clientul Outlook și accelera procesul creativ la redactarea documentelor Word.

Integrat cu serviciul de căutare Bing, AI-ul ChatGPT va fi responsabil cu generarea de răspunsuri text pentru căutările inițiate de utilizatori. Spre exemplu, la căutarea după o informație anume ai putea primi răspunsul auto-generat în formă text, argumentat cu link-uri relevante către sursele din care au fost extrase informațiile respective.

Parteneriatul dintre Microsoft și OpenAI, dezvoltatorul ChatGPT, a fost anunțat încă din anul 2019, dezvoltatorul Windows contribuind inclusiv prin furnizarea propriei infrastructuri Azure AI, cu scopul antrenării motorului GPT-3.5 pe care este bazat faimosul chatbot.

Spre deosebire de clasica funcție responsabilă cu autocompletarea de expresii comune, precum date și formule introductive, AI-ul furnizat de partenerul OpenAI ar putea genera întregi paragrafe în completarea textului început de utilizator, asistând procesul creativ cu sugestii de exprimare și informații extrase din surse externe.

Potrivit sursei citate, echipele de ingineri software și cercetători lucrează de peste un an la dezvoltarea instrumentelor AI responsabile cu auto-generarea de răspunsuri email și documente text, într-un mod care să protejeze confidențialitatea informațiilor preluate de la utilizatori.

Sugerând posibile planuri pentru dezvoltarea unui asistent virtual bazat pe inteligență artificială, Microsoft a anunța recent și VALL-E, un sintetizator vocal care poate imita vocea oricărei persoane, pornind de la analizarea unei mostre vocale de câteva secunde.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult