Microsoft vrea să integreze un portofel de criptomonede cu browserul Edge

21.03.2023
Microsoft vrea să integreze un portofel de criptomonede cu browserul Edge

Anticipând o revigorare a interesului publicului față de subiectul criptomonede, Microsoft dezvoltă un portofel de criptomonede pe care îl va integra cu browserul Edge.

Curând, utilizatorii Microsoft Edge vor avea la dispoziție și un crypto wallet, de folosit pentru plăți în monedă virtuală. Până acum, adepții criptomonedelor erau nevoiți să apeleze la soluții externe, Microsoft apreciind că integrarea unui astfel de serviciu cu browserul Edge va conferi un plus de siguranță tranzacțiilor nebancare.

Potrivit surselor citate de publicația The Verge, Microsoft testează deja de luni bune un portofel de criptomonede, integrat cu o versiune nepublică de Edge. Deși piața de criptomonede a intrat într-o perioadă de declin, marcată de o scădere a interesului exprimat de publicul larg, compania nu renunță la serviciul pe care intenționează să-l prezinte oficial în următoarele luni.

Dacă se concretizează, noul crypto wallet va adăuga la bagajul tot mai stufos de funcții prin care Microsoft speră să facă browserul Edge mai atractiv în fața rivalului Chrome, chiar cu riscul de a sacrifica din atuul vitezei și simplității care l-a consacrat. Ținând cont de popularitatea încă foarte scăzută a criptomonedelor în afara cercurilor de pasionați, care le tranzacționează pentru profit folosind exchange-uri dedicate, rămâne de văzut dacă Google urma direcția arătate dă Microsoft.

Tot pe surse aflăm și că Microsoft va promova abilitatea de a cumpăra criptomonede de pe platforme partenere precum Coinbase și MoonPay, spre a fi păstrate în portofelul Edge și folosite la cumpărături. Printre facilitățile oferite se va regăsi și abilitatea de a conecta aplicații descentralizate la funcția portofel, respectiv colecționarea și stocarea de NFT-uri. Reamintim că Meta a anunțat recent eliminarea suportului pentru NFT-uri de pe toate platformele sale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult