Ministrul securităţii cibernetice din Japonia nu a folosit niciodată un computer

15.11.2018
Ministrul securităţii cibernetice din Japonia nu a folosit niciodată un computer

Japonia este una dintre cele mai tehnologizate ţări din lume, aşa că ne-am fi aşteptat ca cei de la conducerea ţării, responsabili pentru diferite politici să cunoască bine domeniile pe care le influenţează. Se pare însă că noul ministru pentru securitate cibernetică, Yoshitaka Sakurada, responsabil şi pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2020 din Tokyo, nu are foarte mare legătură cu domeniul. Acesta a declarat în public că nu a folosit niciodată un computer.

Primul ministru al Japoniei, Shinzo Abe, l-a desemnat pe Sakurada drept ministru pentru securitate cibernetică luna trecută, însă acesta a recunoscut în public de curând, la presiunile unui membru al opoziţiei că nu a folosit niciodată un computer în cei 68 de ani de viaţă. Acesta este însă sigur că îşi poate duce la capăt mandatul cu succes, chiar dacă nu cunoaşte domeniul.

Sakurada a declarat că va aborda securitatea în domeniul tehnologiei din punctul de vedere al unui cetăţean de rând, legile şi reglementările fiind însă realizate de echipa din biroul său, alături de alţi membri ai guvernului. Încrederea lui Sakurada pare să fie mare în competenţa subalternilor săi şi nu se aşteaptă la probleme din punct de vedere al deciziilor care vor fi luate.

Competenţa noului ministru japonez a mai fost pusă la îndoială de curând, acesta declarând în faţa unui comitet parlamentar că Jocurile Olympice vor costa doar 1.500 yeni (aproximativ 13.21 dolari), când bugetul adevărat ajunge de fapt undeva la 150 de miliarde de yeni, adică undeva pe la 1,3 miliarde de dolari. Tot în cazul organizării Olimpiadei, acesta a răspuns de multe ori în cadrul conferinţelor de presă la întrebări cu „nu ştiu”.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult