Motivul pentru care a picat Facebook în această dimineaţă

27.01.2015
Motivul pentru care a picat Facebook în această dimineaţă

Surpriză neplăcută pentru cei obişnuiţi să verifice actualizările din reţelele de socializare la cafeaua de dimineaţă, Facebook şi Instagram au fost trase pe linie moartă timp de mai multe zeci de minute. Aparent, cei responsabili ar avea legături cu grupările teroriste.

Motivul pentru care a picat Facebook în această dimineaţă

Atacul a fost revendicat de Lizard Squad, o grupare de hackeri care s-a mai autointitulat şi Califatul Virtual, descrisă în presa internaţională ca având legături cu terorismul jihadist şi gruparea Statul Islamic.

În afara celor două mari reţele de socializare, au mai fost doborâte simultan şi alte câteva site-uri si servicii: Tinder, MySpace, AIM şi Hipchat. Între timp problemele create au fost remediate, toate site-urile afectate fiind readuse în parametri optimi de funcţionare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult