Mozilla lansează Firefox Send, un serviciu care permite schimburi de fişiere prin download-uri care se autodistrug după accesare

12.03.2019
Mozilla lansează Firefox Send, un serviciu care permite schimburi de fişiere prin download-uri care se autodistrug după accesare

Firefox Send promite schimburi de fişiere în siguranţă deplină, realizate prin conexiuni criptate şi folosind link-uri care îşi pierd valabilitatea după o anumită perioadă de timp, sau după ce un număr prestabilit de persoane au descărcat fişierul respectiv.

Problema cu transferurile de fişiere realizate prin infrastructura serviciilor de stocare cloud este că datele găzduite în spaţiul cloud nu dispar pur şi simplu după ce destinatarul le-a transferat în memoria propriului dispozitiv, lăsând posibilitatea ca alte persoane rău intenţionate să le intercepteze mai târziu.

Noul serviciu Firefox Send este disponibil din interfaţa oricărui browser web, vizitând pagina send.firefox.com. Putem trimite fişiere de până la 1GB fără să avem un cont de utilizator înregistrat, asigurând astfel că datele transmise în formă criptată sunt şi anonime. În urma creării unui cont de utilizator limita privind dimensiunea fişierelor ce pot fi trimise cu un singur link creste la 2.5GB. Acestea pot fi încărcate atât din interfaţa online, cât şi aplicaţia dedicată pentru mobil (încă indisponibilă).

Un alt avantaj, comparat transferului direct de fişiere între utilizatori, este că download-ul poate fi iniţiat şi mai târziu, chiar dacă expeditorul nu mai este online.

Protecţia efectivă a datelor se face cu parolă de acces, aceasta putând fi notată separat şi trimisă destinatarului prin alte canale de comunicaţie (ex. SMS, email, mesagerie instant).

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult