Ne tragem net in creier?

27.11.2007
Ne tragem net in creier?

Desi 89% dintre americani nu sunt de-acord sa-si bage un cip in cap ca sa navigheze pe internet fara PC, unul din cinci (20%) ar implanta cate-un microcip in ai lor copii pana-n 13 ani ca sa-i repereze in caz ca se pierd ori sunt rapiti, dar si pentru a le cunoaste traseul zilnic. Nu glumim. Avem ca dovada un sondaj online desfasurat in octombrie a.c. pe 9.743 de cetateni ai SUA. Cu o marja de eroare de 1%, sondajul online efectuat de Zogby International si 463 Communi­cations pe parcursul a patru zile ne mai releva urmatoarele despre cetatenii SUA:

  • 10% dintre participanti s-au apropiat de Dumnezeu gratie internetului, iar 6% s-au distantat (observi nea Jiji ca netu’ nu-i unealta diavolului?).
  • Unul din patru priveste internetul drept substitut perfect al unui partener real de viata. 31% dintre ei nu au o relatie stabila. In functie de varste, 78% dintre tinerii de 18-24 de ani au cate o pagina personala pe site-uri de socializare ca MySpace sau FaceBook. Dintre membri partidelor americane, prezenta republicanilor e depasita de cea a democratilor (22% vs. 32%) pe site-urile de socializare. Cu toate acestea, identitatea online nu corespunde cu cea din viata reala pentru 68% dintre participantii la sondaj.
  • In conditiile in care nu si-ar risca sanatatea, 11% dintre minunatii cetateni ai SUA si-ar implanta un cip in creier, daca astfel ar putea accesa internetul cu mintea.
  • Mai bine de jumatate dintre participanti considera ca materialele video de pe internet ar trebui controlate intr-un fel sau altul de catre guvern, 29% zic ca metoda cea mai buna ar fi aceea utilizata in televiziuni pentru a cenzura anumite materiale. Bineinteles ca pe-aici e vorba de adult-content, motiv pentru care doar 33% dintre tinerii de 18 –24 ani ar accepta amestecul guvernului in controlul continutului video (pornografic) de pe Internet.
  • Participantii au fost rugati sa decida daca anumite vedete hollywoodiene sunt mai sexy decat telefonul Apple iPhone. Fiintele sunt inca in fruntea topului. Halle Berry, Scarlett Johansson si Patrick Dempsey sunt mai sexy decat iPhone, primind 27, 17 si respectiv 14 la suta din voturi. iPhone-ul s-a situat pe acelasi loc cu Derek Jeter cu 6% din voturi.

www.463.com, www.zogby.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News