Nemulţumite de rezultate, ziarele braziliene renunţă la Google News

22.10.2012
Nemulţumite de rezultate, ziarele braziliene renunţă la Google News

Nu doar francezii sunt supăraţi pe serviciile Google care le folosesc, într-o formă sau alta, conţinutul, ci şi brazilienii. După ce compania a luat poziţie în faţă unei posibile viitoare legi franceze care o va sili să plătească comisioane pentru conţinutul online preluat şi indexat, aceasta se vede pusă într-o situaţie similară de decizia anunţată de asociaţia naţională a presei din Brazilia.

Un organism important, deoarece ziarele celor 154 de membri reprezintă 90 de procente din presa braziliană, Associação Nacional de Jornais a acceptat acum doi ani ca titlurile şi extrasele din articole să fie publicate pe Google News, aşteptându-se în schimb la o creştere a vizibilităţii şi traficului.

După doi ani însă, organizaţia a ajuns la concluzia că acest parteneriat nu a adus rezultatele scontate şi că tot conţinutul oferit gratuit celor de la Google nu este recompensat financiar, indiferent în ce formă s-ar putea face acest lucru. În consecinţă, membrii Associação Nacional de Jornais au abandonat Google News şi au cerut companiei să nu le mai preia conţinutul, articolele lor urmând să fie indexate doar de Google Search.

Pentru brazilieni, Google News va fi mai sărac

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News