Nou lansatul serviciu Tresorit promite cea mai sigură stocare cloud

15.04.2013
Nou lansatul serviciu Tresorit promite cea mai sigură stocare cloud

Stocarea cloud a devenit o opţiune tot mai des utilizată pentru păstrarea, sincronizarea şi partajarea fişierelor, deci nu este de mirare că ofertele actuale sunt bogate şi fiecare încearcă să se facă remarcată cu facilităţi mai bune de conectare sau cu spaţii de stocare mai generoase. Nou apărutul serviciu Tresorit încearcă să satisfacă însă un altfel de public: cel pentru care securitatea primează.

Noul serviciu abia a ieşit din perioada de testare Beta într-un mediu restrâns, şi deocamdată este destul de limitat din punct de vedere al opţiunilor. Disponibil doar pe platforma Windows, versiunile pentru OS X şi platformele mobile urmând să fie lansate ulterior, Tresorit nu oferă nici măcar o interfaţa Web. În acest moment, spaţiul de stocare oferit gratuit este de 5GB, cu o limită a dimensiunii fişierelor de 1,5 GB, însă compania a însoţit lansarea de o campanie limitată care permite obţinerea unui spaţiu de 50 GB până la data de 20 mai 2013.

Ceea ce deosebeşte Tresorit de alte servicii este securitatea datelor. Unele servicii cloud oferă criptarea datelor stocate, însă Tresorit face un pas înainte prin criptarea lor încă de pe calculatorul utilizatorului, eliminând astfel posibilele interceptări în timpul transferului de date.  Datele sunt criptate cu algoritmul AES pe 256 de biţi, schimbul de mesaje cu serverul foloseşte HMAC cu SHA-512, iar traficul este criptat cu ajutorul protocolului TLS.

Compania ungară Tresorit a fost fondată în anul 2011, aceasta trăgându-şi seva din CrySys Lab, compania de securitate care a descoperit viermele informatic Duqu. Aceasta urmăreşte să atragă mediul de afaceri al companiilor mici şi mijlocii, însă oferta este deschisă şi utilizatorilor obişnuiţi pentru crearea notorietăţii de care compania are nevoie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News