Numărul utilizatorilor de internet din lume a ajuns la 3,2 miliarde. Cele patru mari bariere care îngrădesc accesul la acest serviciu

24.02.2016
Numărul utilizatorilor de internet din lume a ajuns la 3,2 miliarde. Cele patru mari bariere care îngrădesc accesul la acest serviciu

Numărul persoanelor care au acces la internet a ajuns la 3,2 miliarde, a anunţat Facebook. Potrivit companiei, numărul acestora a crescut în ultimii zece ani cu 200-300 milioane pe an.

„Cred că este impresionant faptul că aproape jumătate din populaţia lumii este acum online şi poate accesa volumul vast de informaţii disponibil pe web”, a declarat Dan Olds, analist la The Gabriel Consulting Group.

Totuşi, sunt încă aproximativ 4,1 miliarde de oameni care nu au acces la acest serviciu.

Potrivit raportului „State of Connectivity 2015”, prezentat de Facebook, sunt patru bariere principale care îngrădesc accesul la internet în lume: lipsa infrastructurii în zonele izolate, costul accesului, un motiv întemeiat pentru care oamenii să ceară accesul la acest serviciu şi lipsa aptitudinilor necesare pentru a folosi internetul.

Facebook a anunţat anul trecut o dronă capabilă să furnizeze internet gratuit în zonele fără acces. Aceasta va începe zborurile de test în acest an şi va fi alimentată cu energie prin intermediul panourilor solare montate pe aripile cu o anvergură mai mare decât cea a celor de pe Boeing 737. Proiectul face parte din iniţiativa Internet. org, prin care Facebook doreşte să ofere gratuit internet în zone din Africa şi America Latină.

O iniţiativă similară are şi Google. Compania a început să testeze în urmă cu trei ani, în Noua Zeelandă, baloane cu heliu care oferă internet de la o altitudine de circa 20 km. Acestea au un diametru de 15 m şi pot naviga în jurul Pământului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult